Home > Projecten > Dr. Sarphatihuis, Amsterdam
Terug naar overzicht

Dr. Sarphatihuis, Amsterdam

Dr. Sarphatihuis, Amsterdam

Het Dr. Sarphatihuis is gevestigd in een eeuwenoud, monumentaal pand in de Plantage. De sfeer van het gebouw, met de fraaie gevels, de prachtige tuinen en de statige regentenzalen is bewaard gebleven. Ook de ligging van het gebouw is bijzonder. Met aan de voorkant de levendige Roetersstraat, en aan de zijkant uitzicht op een rustige gracht. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en toch kunnen deelnemen aan het stadsleven.


In het Dr. Sarphatihuis zijn recente verbouwingen van de woonkamers gepaard gegaan met het duurzamer maken van het zorgtehuis. Dit heeft geresulteerd in het vervangen van de conventionele PL downlights door Fosnova Office Ledverlichting, wat een directe energiebesparing van 50% heeft opgeleverd. Bovendien zijn dit DALI armaturen, waardoor met behulp van een lichtmanagement systeem van Helvar de verschillende armaturen gegroepeerd geschakeld kunnen worden. Hierdoor wordt naast de additionele energiebesparing ook het comfort van de bewoners verhoogd. De verlichting brand nu alleen wanneer en waar dat nodig is. Door de armaturen te dimmen op plekken waar dat nodig is, ontstaan er diverse lichtniveau's in de woonkamer voor de diverse activiteiten (zoals TV kijken, lezen, kaarten, eten), wat de sfeer verhoogd. 


U kunt in het Dr. Sarphatihuis in principe terecht met Zorgprofiel  2, 3, 4 en 5. 

 1          Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging (voorheen ZZP 4)
 2 Beschermd wonen met intensieve dementiezorg (voorheen ZZP 5)
 3 Beschermd wonen met intensieve zorg en verpleging (voorheen ZZP 6)
 4 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, nadruk op begeleiding (voorheen ZZP 7)
 5 Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, nadruk op verzorging/verpleging (voorheen ZZP 8)