Home > Besparingstools

Besparingsmogelijkheden

Aangezien energiezuinige verlichting vanuit de overheid ondersteund wordt, zijn er diverse stimuleringsmaatregelen om tegemoet te komen aan de aanschafkosten van energiezuinige verlichting.

 Subsidie mogelijkheden: 

Energie Investeringsaftrek (EIA) voor het bedrijfsleven.

Subsidieregeling Energiebesparing Sportaccommodaties

Financieringsmogelijkheden:

Verhuur van verlichting

  


 


Subsidies

Energie Investeringsaftrek - EIA

EIA

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

 

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als 'bedrijfsmiddelen' op de Energielijst.

 

Aftrekpercentage EIA verlaagd

 

Het aftrekpercentage van de Energie-investeringsaftrek is met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 verlaagd tot 55%. De verlaging dient als dekking voor een maatregel, zoals gepubliceerd in het Staatsblad van 28 juni 2017.

 

Budget en looptijd

  • Het budget voor 2017 is € 166 miljoen.

  • EIA moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden.

  • Voorstellen voor de Energielijst 2018 kunt u tot 1 september 2017 indienen.


 


 

Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering.

Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken wordt de subsidie met 500 euro verhoogd. Deze subsidie is beschikbaar voor investeringen boven de 3000 euro.

Dat staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties die vandaag is gepubliceerd. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook wordt het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investering kunnen doen.

 

LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers

Deze regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. De aanvragers kunnen daarom subsidie aanvragen voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Maatregelen die in aanmerking kunnen komen voor subsidie staan op de maatregellijst. Deze bevat een opsomming van maatregelen op het gebied van verlichting, verwarming en ventilatie, water, bouwkundige maatregelen en duurzame energieopwekking.

 

Meer informatie

 


 

Lichtverhuur / Lightleasing

Attiva biedt haar klanten (o.a. gemeenten, scholen, zorginstellingen, sportclubs etc.) de mogelijkheid diensten af te nemen in een huur / operationele lease concept.

Wij maken dat mogelijk via een financiële partner, LedsEnable, die samen met u de aanschaf van led armaturen, de installatie, de financiering en het onderhoud in kaart brengt. Hierdoor bespaart u op hoge aanschafkosten, betaalt per maand een vast bedrag en wordt ontzorgd. Kortom, nachtrust voor u en uw medewerkers.

 

Voor meer informatie over de werkwijze, ga naar http://www.ledsenable.com/werkwijze

 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij Attiva en zie wat het voor u betekent.